side-area-logo

Kozijnen

Als totaalbouwer onderscheiden wij ons onder andere door de productie van KOMO-gecertificeerde kozijnen, ramen en deuren in onze eigen timmerfabriek in Sprang-Capelle. Op de locatie waar in 1930 aannemingsbedrijf Hoefnagel van start ging, vervaardigen we nu met Hoefnagel Kozijnen kwaliteitswerk deuren en kozijnen. Nu dus ook met een eigen ‘merk’.

Na productie in de timmerfabriek worden de deuren en kozijnen na een laatste bewerking, onder andere in de spuitcabine, opgeslagen of rechtstreeks afgeleverd bij de klant of op onze bouwlocaties.

Levering op locatie en natuurlijk is er de mogelijkheid dat we de kozijnen en deuren ook nog plaatsen voor u.

Voordelen van houten kozijnen

Houten kozijnen zijn al decennia lang de meest gekozen soort voor particuliere huiseigenaren. De voornaamste redenen waarom huiseigenaren graag voor hout kiezen is:
• Kozijnen hebben een lange levensduur;
• Kozijnen hebben een warme uitstraling;
• Kozijnen zijn makkelijk te bewerken;

Levensduur kozijnen

De houten kozijnen van Hoefnagel Kozijnen zijn van hardhout. Hardhout is een duurzaam en sterk materiaal. Door de compacte structuur is hardhout goed bestand tegen zelfs de meest extreme weersomstandigheden. Hardhouten kozijnen hebben een zeer lange levensduur van 40 tot wel 75 jaar. Voorbeelden van populaire soorten hardhouten kozijnen zijn: Merbau en Meranti.

Hout is bewerkelijk

Hout is een makkelijk te bewerken materiaal. Houten kozijnen kunt u makkelijk voorzien van een lik verf. Ook reparatie aan kozijnen is gemakkelijk met houten kozijnen. Vaak kunt u dit zelf schuren of schaven.  Echter bij kunststof of aluminium kozijnen moet ik eigenlijk altijd een vakman inschakelen om beschadigingen op te knappen.

Onderhoud kozijnen

Als u hardhouten kozijnen heeft dan is een nieuwe schilderbeurt eens in de 5 jaar voldoende. Een schilderlaag zorgt ervoor dat de mooie uitstraling van houten kozijnen behouden blijft en dient tevens als beschermlaag tegen regen en vorst. Door zwakke plekken op kozijnen op te schuren en opnieuw te schilderen voorkomt u dat het hout gaat rotten. Des te langer gaan uw kozijnen mee.

Image module

DIRECT OFFERTE AANVRAGEN VOOR:

  • houten kozijnen (ramen en deuren)
  • houten deuren
  • houten schuifpuien
  • houten tuindeuren
Image module
Image module
Meer informatie over onze kozijnen?
Neem contact op met ons: