Bedrijfspand verduurzamen

Sinds 1 januari 2023 moet elk kantoor met een grootte van 100 m2 of groter energielabel C of lager hebben. Dat betekent dat ondernemend Nederland nog voor een flinke opdracht staat. In onze omgeving komen we regelmatig bij zakelijke klanten die gehuisvest zijn in prima onderhouden kantoren, maar met het oog op de toekomst voldoet het pand niet meer aan de normen die gelden vanaf 2023.

De overheid stelt zelfs : “Voldoet uw kantoor niet aan het energielabel? Dan mag u het niet meer als kantoor gebruiken.”
Als bouwbedrijf hebben we ruime ervaring in renovatie- en onderhoudsprojecten en zetten we onze kennis en ervaring uit de woningbouw en utiliteitsbouw in voor de duurzaamheidstransitie voor kantoorgebouwen.

Hieronder geven we alvast enkele tips over welke stappen je moet nemen om je kantoor te verduurzamen, zodat jij wel met jouw pand(en) aan de norm voldoet in 2023. Wil je nu al meer weten of in gesprek over mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Bekijk wat de huidige status is van het kantoor. Onderzoek wat je energielabel nu is. Via de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland (RVO) kun je allerlei informatie vinden en handige tools om inzicht te krijgen in het huidige energielabel van je kantoor en hoe je die vervolgens verbetert naar minimaal energielabel C.

Ga op verkenning wat globale investeringskosten en de terugverdientijd is per energiebesparende maatregel. Je zal zien dat sommige maatregelen vragen om slechts een kleine investering (waterbesparende kranen, duurzame cv-ketel) en voor de grote investeringen zijn vaak subsidies in het leven geroepen waarvan je als ondernemer gebruik kan maken (subsidies EIA, ISDE, SDE+, MIA en Vamil).

Doorloop de beslisboom van de RVO om concreet een actieplan te kunnen maken. Wil je verduurzamen naar energielabel C of wil je als ondernemer echt een duurzame stap maken naar bijvoorbeeld energielabel A?

Bekijk wat je eventueel aan financiering nodig hebt en onderzoek welke rentekortingen bijvoorbeeld banken geven op duurzame maatregelen.

Ga in gesprek met deskundige partijen die je kunnen helpen bij de uitvoering. Als bouwbedrijf zijn we zo’n gesprekspartner en uitvoerende partij. We zijn op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen, bouwen energielabel A+, en hebben in ons netwerk duurzame partners, zoals installateurs, die weten wat nodig is om kantoren te verduurzamen.

Jij kunt je als ondernemer blijven focussen op ondernemen. Wij nemen je simpelweg het werk uit handen en zorgen ervoor dat jouw duurzaamheidsprestatie gehaald wordt met een energielabel van C of lager.

Verduurzamen 

Ga op verkenning
Check subsidies

EIA
ISDE
SDE+
MIA
Vamil

Zet een stap extra
Ga voor energielabel A+

Stel met ons een plan op

Krijg inzicht
Check je energielabel bij RVO

Maak een actieplan