Hoefnagel Totaalbouw verhuist naar Kaatsheuvel

Persbericht

Bouwinspiratiecentrum Hoefnagel Totaalbouw zet ontmoeten, verbinden en traditioneel innoveren centraal op industrieterrein Kets-west

KAATSHEUVEL – Industrieterrein Kets-West krijgt er een nieuwe aanwinst bij: Hoefnagel Totaalbouw verhuist na 91 jaar van Sprang-Capelle naar Kaatsheuvel en gaat deze zomer nog starten met de bouw van een kantoor en bouwinspiratiecentrum aan de Belgiëstraat. Het nieuwe onderkomen wordt de thuishaven van bouwonderneming Hoefnagel en de bedrijfsonderdelen Projectontwikkeling en Kozijnen. Het bedrijfsgebouw wordt ontwikkeld vanuit de kernwaarden ontmoeten, verbinden en traditioneel innoveren. Samen met architect Jurre Jan Van Reeven van Architectenbureau Van Reeven heeft Hoefnagel dit tot uiting laten komen in de uitstraling van het pand, de keuze voor installaties en de verschillende werk-, ontmoetings- en inspiratiesruimtes. “Voor ons moet het nieuwe bedrijfsgebouw aanvoelen als een warme jas. Onze bedrijfscultuur is te omschrijven als eigenzinnig, traditioneel, loyaal en toegewijd. Daar past dit ontwerp bij, aldus directeur-eigenaar Alexander Hoefnagel, derde generatie van het familiebedrijf.

Ambachten in eigen huis
Het onderkomen van het bouwbedrijf bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar in verbinding staan. Het kantoor, de kozijnfabriek, timmerwerkplaats, een grote opslaghal met bouwmaterialen en bouwmaterieel en de ‘BouwBoektiek’, zoals de showroom gaat heten, zijn met elkaar verbonden door ontmoetingsplekken en door glazen puien. Alexander vertelt enthousiast: “Ik wil graag dat onze medewerkers én gasten zien welke ambachten we in huis hebben. Grote glazen puien op de bovenverdieping geven direct een kijkje in de ‘keuken’, het hart van onze onderneming, de timmerfabriek, waar we naast kozijnen, ramen en deuren straks ook prefab dakkapellen en HSB-wanden kunnen vervaardigen.”

Qua inrichting en interieur zal ontmoeten, verbinden en traditioneel innoveren zichtbaar zijn in kleur- en materiaalgebruik, duurzame W- en E-installaties, circulaire oplossingen, een gezellige bedrijfskantine voor onder andere de bouwvakborrels en flexibele werkplekken voor online-meetings, fysiek werkoverleg en brainstormsessies. Het bouwbedrijf wil met het duurzame bedrijfspand aan de Belgiëstraat 23 een voorbeeld zijn voor anderen en laten zien wat er technisch mogelijk is als het gaat om duurzaam wonen en werken. “De locatie draagt daar ook zeker aan bij. De gemeente Loon op Zand bood ons enige tijd geleden de mogelijkheid om grond te kopen op deze locatie in het hart van het sterk vernieuwde industrieterrein. Mooi dat we straks buren zijn van diverse bouw- en technische bedrijven. Wie weet wat voor mooie samenwerkingen er uit voortkomen.”, aldus de aannemer.

Inspiratiecentrum open werkplek voor partners
‘BouwBoektiek’ wordt het inspiratiecentrum van het Hoefnagel. De showroom waar klanten én kopers van verbouw en/of nieuwbouwprojecten van a tot z een woning kunnen inrichten met advies van kopersbegeleiders. Kopers van nieuwbouwwoningen kiezen hier onder het genot van een drankje niet alleen een uitbouw of dakkapel, maar maken kennis met het bedrijf en de mensen. De bouwondernemer legt uit: “Onze leveranciers krijgen in deze ruimte van zo’n 250m2 de mogelijkheid om onze klanten te inspireren en kennis te laten maken met producten als kozijnen, deuren, deurbeslag, warmtepompen, vloerafwerking en ga zo maar door”. Mogelijkheden genoeg als we de aannemer mogen geloven. “De ‘Bouwboetiek’ is straks dus ook een open werkplek voor onze partners, (interieur)architecten, installateurs en leveranciers. We zijn namelijk van mening dat we door samenwerken en kennisdelen uiteindelijk het beste kunnen presteren.”

Tot slot vertelt Hoefnagel: “Ontwikkelingen in de bouw gaan razendsnel en toch ook weer niet. Woningen bouwen blijft de komende jaren nog grotendeels traditioneel werk met veel timmer- en metselwerk, maar op onderdelen verandert er veel. Zeker op het gebied van duurzame energievoorzieningen en circulair gebruik van materialen hebben we met elkaar nog een flinke uitdaging staan. Met deze stap naar Kaatsheuvel kunnen we onze strategie en toekomstambities realiseren en zijn we in staat om particulieren en zakelijke klanten te helpen met het realiseren van hun (woon)doelen.”

In 2022 hoopt het bouwbedrijf haar intrek te nemen in het nieuwe gebouw. Nu eerst de mouwen opstropen, maar dat zal het probleem niet zijn voor de bouwers van Hoefnagel Totaalbouw.