Duurzaam dak

Van deze bewoners mocht het wel gaan regenen. Onlangs realiseerden we een groen dak bij een particuliere klant. Van een pannendak naar een dak gevuld met diverse mossen. 15 plantsoorten hebben een thuis gevonden op het groene dak. Door de droogte kleurt het dak helaas nog niet zo groen, maar over enkele weken komt daar hopelijk verandering in.
Mooi om klanten te helpen met het verduurzamen van de woning. Het heeft naast een mooie uitstraling ook een goede isolerende waarde. Het dak is ook een fijne leefomgeving voor insecten. Het onderhoud valt reuze mee, want net als de tuin is een enkele keer sproeien voldoende en het gezond houden van de bodem met plantenvoeding. Een groene dak is dus echte een mooie duurzame oplossing en goed voor de portemonnee. Niet alleen voor woningen, maar zeker ook zeer geschikt voor kantoren en bedrijfsruimtes.
  • bespaar op onderhoudskosten (dak beschermt tegen UV-straling)
  • verklein de kans op schade door zware neerslag. Het dak absorbeert erg goed, waardoor het riool en de afvoer minder snel verstopt raken
  • geniet van een optimale binnentemperatuur in winter en zomer
  • werk mee aan biodiversiteit in je woonomgeving
Meer weten over duurzaam wonen? Neem contact met ons op.