Verhuizing in zicht

Na 93 jaar aan de Hogevaart gaat het dan echt gebeuren

We zijn aan het aftellen. Nog een aantal weken en dan vertrekt ons familiebedrijf definitief uit Sprang-Capelle. Op de plek aan de Hogevaart 125 waar het ooit begon in 1930 sluiten we de deuren. En daar waar deuren sluiten gaan er nieuwe deuren open. Aan de Belgiëstraat in Kaatsheuvel openen we binnenkort ons nieuwe bedrijfspand. Geen nieuwe deuren, maar een tourniquet. Een draaideur die symbool staat voor duurzaamheid en gastvrijheid. Het tourniquet draait altijd door. Geen gesloten deuren voor onze gasten. Daarbij zorgt de draaideur ervoor dat het buitenklimaat optimaal gescheiden blijft van het binnenklimaat. Een van de vele duurzame maatregelen die we hebben getroffen om ervoor te zorgen dat we een energieneutraal bedrijfsgebouw hebben.

Met een lach en een traan maken we ons klaar voor de grote verhuizing. Na 93 jaar het vertrouwde stekkie verlaten, doet iets met ons. Niet alleen als familie, maar ook als collega’s. Dat net voor de kerstvakantie onze oud-directeur Adrie Hoefnagel plotseling overleed viel ons dan ook dubbel zo zwaar, te weten dat hij de opening van ons nieuwe pand niet mee zal maken. Gelukkig verhuizen zus en broer Rens (84!) en Piet (71) met ons mee naar Kaatsheuvel.

De timmerfabriek van Hoefnagel Kozijnen is inmiddels al operationeel op de nieuwe locatie en al snel zullen de overige afdelingen volgen. De komende weken staan in het teken van afbouwen, inrichten en inpakken… Vooral heel veel inpakken. Meer dan 90 jaar bedrijfsvoering zet je niet in één dag over. Unieke stukken uit de geschiedenis van Hoefnagel Totaalbouw gaan natuurlijk mee. Zo krijgen de schuifdeuren van de timmerwerkplaats een prominente plek in de bedrijfskantine. Houten schuifdeuren die ontelbare keren zijn geopend om geproduceerd houtwerk (handwerk) af te leveren bij klanten.

Aftellen maar… Op naar Belgiëstraat 23!