Onze nieuwe Hoefnagel Huis

Met een duurzaam bedrijfspand klaar voor de toekomst

We zijn verhuisd

Als ontwikkelende bouwer met de derde generatie familie aan het roer, willen we de komende decennia doorbouwen en de beste versie van onszelf zijn. Nee, we willen niet de ‘grootste’ worden, maar we hebben wel ambities als het gaat om het bieden van een ruim productaanbod, uitstekende klantbediening en het leveren van kwalitatief goed bouwwerk. Ofwel, wat we produceren en bouwen moet uitstekend zijn, klanten zijn blij met wat we (waar)maken en onze mensen vinden het fijn om bij Hoefnagel te werken. Ontmoeten, verbinden en innoveren stond dan ook centraal bij de bouw van ons nieuwe bedrijfspand in Kaatsheuvel, waarin we sinds medio maart onze intrek hebben genomen.

Onze nieuwe huisvesting is een nieuw ‘thuis’.
Vrijdag 10 maart verhuisden we ons familiebedrijf van de Hogevaart in Sprang-Capelle naar de Belgiëstraat in Kaatsheuvel. 93 jaar in verhuisdozen, maar we nemen vooral vele herinneringen mee naar onze nieuwe plek. Een verhuizing met een lach en een traan.

Als je het ons vraagt zijn we erin geslaagd een bedrijfspand te bouwen waarin al onze wensen samenkomen. Slim werken in een fijne sociale omgeving met oog voor duurzaamheid, innovatie en samen ondernemen met onze (lokale) partners. Directeur Alexander Hoefnagel vertelt: “Ons nieuwe Hoefnagel huis bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar in verbinding staan. Het kantoor, de kozijnfabriek van Hoefnagel Kozijnen, de timmerwerkplaats, de opslaghal met bouwmaterialen en bouwmaterieel en de showroom ‘BouwBoektiek’ zijn met elkaar verbonden door ontmoetingsplekken en door glazen puien. Ik wil graag dat we met elkaar in verbinding staan als collega’s, maar ook met onze klanten en leveranciers. Als mensen ons pand binnentreden moeten ze direct een fijn gevoel krijgen en ook zien en beleven wat we realiseren als het gaat om bouwen. Van het vervaardigen van een enkel kozijn tot een compleet nieuwe woonwijk.

Duurzaam gebouw
In het nieuwe bedrijfspand hebben we gewerkt met zoveel mogelijk duurzame materialen en gebruikte oude materialen, zo is in de entree een scheidingswand opgebouwd uit 40 jaar oude ijsselsteentjes die al jarenlang op onze oude locatie in Sprang-Capelle lagen. Ons pand is voorzien van allerlei slimme energiepositieve oplossingen, zoals pv-panelen (394+), autolaadplekken, geavanceerde ventilatie met luchtwarmtepomp, domotica-installaties, ledverlichting, een bodemwarmtepomp voor koeling en verwarming in de kantoren, en waterbesparende kranen. Voor de afwerking en inrichting hebben we bewust gekozen voor circulaire en natuurlijke materialen, zoals akoestische plafondafwerking van papierafval, werktuinen met botanische beplanting en meubilair en stoffering gemaakt van recyclet PET. Een comfortabele werkomgeving voor onze medewerkers.

Bouwboetiek, showroom en inspiratieplek voor partners
 De showroom ‘BouwBoektiek’ van zo’n 220m2 wordt het inspiratiecentrum waar klanten van verbouw en/of nieuwbouwprojecten van a tot z een woning kunnen samenstellen met advies van onze kopersbegeleiders. De ‘Bouwboetiek’ is ook een open werkplek voor partners, (interieur)architecten, installateurs en leveranciers. Zij mogen ook gebruik maken van de showroom. We zijn namelijk van mening dat we door samenwerken en kennisdelen uiteindelijk het beste kunnen presteren.

Met deze stap naar Kaatsheuvel kunnen we onze strategie en toekomstambities realiseren. De komende maanden gaan we even settelen en de laatste puntjes op de ï zetten. Naar verwachting gaan we na de zomervakantie ons nieuwe bedrijfspand officieel openen en proosten we met elkaar.