Werkvoorbereider Stijn rond hbo-studiecase ‘circulair bouwen’ succesvol af

Afgelopen week heeft onze werkvoorbereider (in opleiding) Stijn van Dongen, duaal student HBO Bouwtechnische Bedrijfskunde, aan Avans Hogenschool zijn studioblok ‘circulair bouwen’ afgerond met een 9 als eindresultaat. Een onwijs mooi resultaat. Stijn heeft voor Hoefnagel Totaalbouw de circulaire mogelijkheden uiteengezet van de voor- en achtergevel van een nieuwbouwwoning: wat zijn de financiële consequenties van het wijzigen van het binnenblad van de voor- en achtergevel van traditionele bouw met kalkzandsteen naar HSB-gevelelementen (HSB = houtskeletbouw). Zijn bevindingen en conclusies mocht hij presenteren aan genodigden, waaronder zijn collega en begeleider Cees Bartels, waarna de eindbeoordeling volgde.
Conclusie: op dit moment is het toepassen van HSB-gevelelementen nog iets duurder dan traditioneel bouwen met kalkzandsteen, maar de potentie is er zeker om dit binnen afzienbare tijd in de praktijk te brengen bij woningbouwprojecten. Samen met afdeling werkvoorbereiding wordt al gekeken naar potentiële projecten. Stijn gaat daarin nog een verdiepend onderzoek doen op deze case.

Stijn mag door naar de ‘volgende ronde’. We hebben er vertrouwen in dat ook het komende studieblok met succes wordt afgerond.

Gefeliciteerd Stijn

Ook interesse in werken en leren in de bouw? Als erkend leerbedrijf leiden we graag aankomende bouwtalenten op. Dit doen we op diverse niveaus. Wij staan open voor nieuw talent. Ook als er geen vacatures openstaan, zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt je motivatiebrief en uitgebreide CV versturen via het online sollicitatieformulier.