Houten kozijnen Breda

Zoek je kwalitatief hoogstaande houten kozijnen? In Breda moet je dan bij Hoefnagel Kozijnen zijn. Wij onderscheiden ons van de concurrentie door de productie van KOMO-gecertificeerde kozijnen, ramen en deuren in onze eigen timmerfabriek in Kaatsheuvel.

Op deze plek is veel historie te vinden, in 1930 ging hier aannemingsbedrijf Hoefnagel van start. Bijna een eeuw later vervaardigen we met Hoefnagel Kozijnen kwaliteitswerk houten deuren en kozijnen.

In Breda en omgeving hebben wij een vaste en tevreden klantenkring opgebouwd.

Van productie tot afwerking

Wij hebben de beschikking over een professionele timmerfabriek. Daardoor kunnen wij je altijd de beste kwaliteit garanderen. De houten kozijnen worden helemaal afgewerkt in onze timmerfabriek. Na de productie worden de deuren en kozijnen na een laatste bewerking, onder andere in de spuitcabine, opgeslagen of rechtstreeks afgeleverd bij de klant of op de bouwlocatie.

Het behoort zelfs tot de mogelijkheid dat wij de houten kozijnen in Breda ook nog voor je plaatsen. Naast houten kozijnen maken we ook houten vouwpuien, openslaande tuindeuren, houten garagedeuren, raamkozijnen, deurkozijnen, binnendeurkozijnen, draaikiepramen, etc.

We leveren aan particulieren én zijn leverancier voor collega-bouwbedrijven en klusbedrijven. Of een opdracht nu groot of klein is, wij zorgen voor topkwaliteit..

Voordelen houten kozijnen

Al decennialang zijn houten kozijnen de meest gekozen kozijnen. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo hebben houten kozijnen een lange levensduur. Wij maken alle kozijnen van hardhout, een duurzaam en sterk materiaal. Door de compacte structuur is hardhout goed bestand tegen zelfs de meest extreme weersomstandigheden.

Daardoor hebben ze een zeer lange levensduur van wel 40 tot 75 jaar. Voor houten kozijnen worden vaak de houtsoorten Merbau en Meranti gebruikt. Een ander voordeel is dat houten kozijnen, in tegenstelling tot stalen kozijnen, een warme uitstraling hebben.

Daarnaast is hout een makkelijk te bewerken materiaal. Je kunt de kozijnen makkelijk schilderen of repareren, schuren en schaven. Bij aluminium kozijnen moet er altijd een vakman ingeschakeld worden om beschadigingen te herstellen.

Onderhoud kozijnen

Als je hardhouten kozijnen hebt, dan is een nieuwe schilderbeurt eens in de vijf  jaar eigenlijk wel voldoende. Een schilderlaag zorgt ervoor dat de mooie uitstraling van houten kozijnen behouden blijft en dient tevens als beschermlaag tegen regen en vorst.

Door zwakke plekken op kozijnen op te schuren en opnieuw te schilderen voorkom je dat het hout gaat rotten.

Des te langer gaan je kozijnen mee.

Nieuwbouw projecten

Lorum ipsum delor
edit illiumium et.

12 Rijwoningen
10 Twee-kappers
2 Vrijstaande woningen

Lorum ipsum delor
edit illiumium et.

12 Rijwoningen
10 Twee-kappers
2 Vrijstaande woningen

Lorum ipsum delor
edit illiumium et.

12 Rijwoningen
10 Twee-kappers
2 Vrijstaande woningen