Houten kozijnen Heusden

Ben je op zoek naar topkwaliteit houten kozijnen? In Heusden en omgeving moet je dan bij Hoefnagel Kozijnen zijn. Wij  maken onze KOMO-gecertificeerde kozijnen, ramen en deuren in onze eigen timmerfabriek in Sprang-Capelle. Op deze plek is veel historie te vinden, in 1930 ging hier aannemingsbedrijf Hoefnagel van start.

Bijna een eeuw later vervaardigen we met Hoefnagel Kozijnen kwaliteitswerk houten deuren en kozijnen, maar ook houten vouwpuien, openslaande tuindeuren, houten garagedeuren, raamkozijnen, deurkozijnen, binnendeurkozijnen, draaikiepramen, etc.

De houten kozijnen leveren we van Heusden tot aan Breda.

Van productie tot afwerking

Hoefnagel Kozijnen heeft de beschikking over een professionele timmerfabriek. Omdat wij alles in eigen beheer doen,  kunnen wij altijd de beste kwaliteit garanderen. De houten kozijnen worden helemaal afgewerkt in onze timmerfabriek.

Na de productie worden de deuren en kozijnen na een laatste bewerking, onder andere in de spuitcabine, opgeslagen of rechtstreeks afgeleverd bij de klant of op de bouwlocatie.

We leveren aan particulieren én zijn leverancier voor collega-bouwbedrijven en klusbedrijven.  Het behoort zelfs tot de mogelijkheid dat wij de houten kozijnen in Heusden en omgeving ook nog voor je plaatsen.

Voordelen houten kozijnen

Houten kozijnen worden nog altijd het meest gekozen. Het is niet vreemd dat kozijnen van hout zo populair zijn. Zo hebben ze een lange levensduur van wel 40 tot 75 jaar. Wij maken alle kozijnen van hardhout, een duurzaam en sterk materiaal. Door de compacte structuur is hardhout goed bestand tegen zelfs de meest extreme weersomstandigheden.

Voor houten kozijnen in Heusden worden vaak de houtsoorten Merbau en Meranti gebruikt. Nog een voordeel van hout is dat het een warme uitstraling heeft. Je kunt het daarnaast in elke gewenste kleur schilderen.

Hout is makkelijk te bewerken. Je kunt de kozijnen makkelijk schilderen of repareren, schuren en schaven. Bij aluminium kozijnen moet er altijd een vakman ingeschakeld worden om beschadigingen te herstellen.

Onderhoud kozijnen

Houten kozijnen behoeven weinig onderhoud. Een nieuwe schilderbeurt eens in de vijf  jaar is eigenlijk wel voldoende. Een schilderlaag zorgt ervoor dat de mooie uitstraling van houten kozijnen behouden blijft.

De verf dient als een beschermlaag tegen weersinvloeden zoals regen en vorst.

Door zwakke plekken op kozijnen op te schuren en opnieuw te schilderen voorkom je dat het hout gaat rotten. Des te langer gaan de kozijnen mee.

Nieuwbouw projecten

Lorum ipsum delor
edit illiumium et.

12 Rijwoningen
10 Twee-kappers
2 Vrijstaande woningen

Lorum ipsum delor
edit illiumium et.

12 Rijwoningen
10 Twee-kappers
2 Vrijstaande woningen

Lorum ipsum delor
edit illiumium et.

12 Rijwoningen
10 Twee-kappers
2 Vrijstaande woningen